You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Vergroot je netwerk door te verbinden

Hoe kun je nog meer impact maken tijdens het netwerken? Door jezelf en anderen met elkaar te verbinden. Verzamel visitekaartjes, connect met elkaar via LinkedIn, evalueer welke disciplines je in je netwerk hebt en hoe je deze met elkaar kunt verbinden. Op die manier wordt je netwerk sterker, maar vermenigvuldigt het zich ook wanneer anderen hetzelfde voor jou doen. De gunfactor is hierin dus erg belangrijk, maar die moet je verdienen.

Om ambassadeurs te krijgen moet je er zelf een worden

Dat is waar het op neer komt. Doe jij iets voor een ander, ben je zijn of haar ambassadeur, dan is de kans groot dat diegene dat doorvertelt. Zo verspreid jouw woord zich als een olievlek over de netwerken van anderen. Hoe kun je dit aanpakken?

  1. Ga netwerken, dit is de eerste belangrijke stap. Begeef je tussen de juiste mensen.
  2. Zorg dat je verschillende mensen spreekt, maar niet om zoveel mogelijk kaartjes uit te delen. Je hebt veel meer aan goede inhoudelijke gesprekken dan oppervlakkige.
  3. Bedank mensen voor het fijne gesprek door een mailtje te sturen, dan onthouden ze je beter.
  4. Klikte het erg goed? Misschien kun je samen een koffieafspraak plannen.
  5. Blijf in the picture door een Linkedin connectie aan te gaan en regelmatig iets te posten, hun oproepen te delen met jouw netwerk en te reageren op berichten.
  6. Wees proactief wanneer iemand hulp nodig heeft, misschien kun je diegene adviseren of koppelen aan iemand binnen je (online) netwerk.
  7. Tot slot, geniet gewoon van de interactie. Als je je prettig voelt binnen het netwerk, ben je vaak al bezig met verbinden zonder dat je het door hebt.

Vrouwen in Business verbindt en faciliteert

VIB is een kei in het verbinden van ondernemende vrouwen en we faciliteren dit voor onze partners tijdens de evenementen die we samen met hen organiseren. Naast de inspirerende workshops en kennis-sessies bieden we je altijd de mogelijkheid om uitgebreid te netwerken. We zijn een Roosendaals netwerk, dus zoals vanzelfsprekend is in Brabant gaat dit altijd samen met een hapje en drankje.

Bekijk in onze agenda welke events er de komende tijd gepland staan.

 

Wil je meer weten over verbinden binnen VIB in Roosendaal?
Neem gerust contact met ons op.