You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

AnYa Hopstaken

16 November 2020

Vertel eens wat over jezelf


AnYa Hopstaken is mijn naam. Ik ben iemand die graag bezig is met het creëeren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Zoals iemand zei eens tegen me ‘met jou is het leven vast nooit saai’ hou ik wel van afwisseling en uitdaging. Dat zie je terug in mijn leven en mijn business. Ik hou van de lichtheid van het spel, het dynamische en het laten ontstaan van wat op dat moment gezien mag worden. Het past bij mij. ‘Ik zoek niet, ik vind’, een citaat van Picasso. Het is een levenshouding die - vanuit de kunstenaar in mij - met mij resoneert. Ik geniet van de schoonheid van het leven, kunst, cultuur en het mystieke. Mijn passie voor kleur en beweging vond ik in de schilderkunst. Als coach, trainer en adviseur ben ik meer gericht op levenskunst en zet ik anderen aan tot beweging. Van nature ben ik een verbinder, oprecht geïnteresseerd en kleurrijk. 


Hoe heet je onderneming en wat houdt jouw business in?


AnYa Hopstaken Coaching & Creatieve Begeleiding is de naam van mijn bedrijf.In mijn bedrijf komen alle inzichten en wijsheden die ik afgelopen jaren heb geleerd en opgedaan samen. De cirkel is rond. Na een jaar Psychologie studeerde ik later o.a. Management, Loopbaancoaching en Systemisch werken in combinatie met Speltherapie.

Op persoonlijk vlak heb ik afgelopen jaren de nodige levensthema’s ervaren en doorleeft met behulp van diverse mooie mensen die op mijn pad kwamen. Als Coach, Trainer en Adviseur ben ik sparringpartner en begeleid ik mens, team, ondernemer en organisatie bij het proces waar ze in zitten naar een volgende stap.  Dat doe ik o.a. door het - als Blauwprint Coach & Trainer - geven van creatieve  inzichtsessies. Het is een verfrissende en dynamische manier van werken die zichtbaar maakt wat onder water verscholen ligt. Dat doe ik door gebruik te maken van een tafelzandbak en talrijke miniaturen. Zo ontstaat er een beeld - jouw verhaal -, woorden komen vanzelf. Het is een interventie instrument en systemische manier van kijken en benaderen.
Patronen en kenmerken uit het familie -en organisatiesysteem worden zichtbaar. Door daar op te reageren gaat het voor je werken. Het spel zet aan tot vernieuwing, creëert ruimte, geeft richting en focus. Mijn drive is mensen aan te zetten tot beweging door anders te leren denken, kijken en doen. Of het nu gaat over persoonlijke vragen, loopbaanvragen, stress gerelateerde zaken, conflictsituaties of andere vraagstukken je kunt bij mij terecht. Het gaat om de reis naar jezelf. Geen gemakkelijke weg maar het brengt je zoveel. Ik loop graag een stukje met je mee zoals anderen dat bij mij deden. Dat doe ik graag op een dynamische en inspirerende manier waar jij mee verder kunt.


Houd jij van netwerken? En zo ja, wat vind je van VIB als netwerk?


Netwerken en verbindingen maken is iets wat mij goed afgaat. Ik geniet ervan andere mensen te spreken en te horen waar ze mee bezig zijn. ViB ervaar ik als een laagdrempelig netwerk waar je in gemoedelijkheid samen kunt zijn, nieuwe contacten kunt maakt en kunt leren van elkaar. Hoe lang ben je al partner van VIB en wat heeft het je gebracht? Medio april 2018 ben ik lid geworden van de Vrouwen in Business. Ik heb hierdoor kennis kunnen maken met vele andere leuke dames en hun business uit de regio. Lid zijn van deze netwerkgroep heeft mij zeker ook verstrekt in het ondernemerschap.


Welk evenement van VIB is jou het meest bijgebleven en waarom?


Mijn eerste kennismaking met de ViB was bij Mandy Godschalk. De wei in met de paarden. Dat is voor mij een speciaal moment geweest waar ik met warme herinneringen aan terug denk. Het was een dynamische en inspirerende ervaring. Niet te vergeten is de gezelligheid tijdens de jaarfeesten met Lad’sing en de gedichtenroute waarbij iedereen een roze boa omhad.

Hoe zorg jij dat je (online) zichtbaar bent?


Online zichtbaar zijn doe ik vooral op een moment waarop ik iets te vertellen heb. Bijvoorbeeld na een sessie of gebeurtenis. Ik kies graag voor een verhaal met een aanleiding en het delen van het proces. Waar het kan met een persoonlijk touch. Dat doe ik op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Daarnaast ga ik graag en regelmatig naar een netwerkbijeenkomst. Je kunt mij tegenkomen bij de ViB, de Open Cappuccino, de Open Coffee en op het GDOnieuwjaarsontbijt. Ik kijk nog rond naar een netwerk dat meer gericht is op het MKB. 

Wie is jouw rolmodel?


Rolmodellen, ik moet er over nadenken en dat zegt eigen al alles. Ik volg een aantal succesvolle mensen maar niet één die in aanraking komt voor deze rol. Er zijn ook mensen die dingen doen die raken aan een diep verlangen in mij. Deze uitdaging en droom laat nog even op zich wachten tot het tijd is. Elke dag leer ik van wat er op mijn pad komt, wie ik ontmoet en met wie ik het gesprek aanga. Ik heb geleerd te vertrouwen op het proces en mijn hart te volgen. Stap voor stap ben ik op weg. Voor mij zijn de mensen die ik op mijn levensweg heb mogen ontmoeten, mij hebben geholpen in lastige tijden en van wie ik heb geleerd een rolmodel. Hierdoor sta ik waar ik nu sta, weet ik wat ik nu weet en doe ik wat ik doe. 

Wat is jouw “gouden tip” voor andere ondernemende vrouwen, bij het runnen van een business? 


Durf te spelen en geniet!

 E-mail
T: 06-10213753
Website


Ander nieuws

Sfeerimpressie Netwerkdiner Restaurant Oost

Het was een leuke en gezellige avond. Ondanks de beperkingen waren we in samenwerking met Restaurant Oost in staat een mooie avond te organiseren.

Lees artikel

Corona-update van Paulien Boehlé - voorzitter van VIB

“Het nieuwe normaal, zelf moet ik daar nog best aan wennen. Het voelt niet echt meer nieuw en zeker niet normaal. Het is alweer weken geleden dat we in ‘intelligente lockdown’ gingen. Houden jullie het nog vol? Zijn jullie nog gezond?

Lees artikel

Een hart onder de riem van Vrouwen in Business

“Het coronavirus heeft een bijzondere impact op de wereld, op Nederland en ook op ons. De door de overheid getroffen maatregelen hebben een aanzienlijke invloed op ons sociale en economische leven.”

Lees artikel

Nieuwjaarsontbijt Vrouwen in Business, GDO, Open Coffee

Op vrijdag 10 januari kwamen vier netwerkclubs weer samen voor een heerlijk nieuwjaarsontbijt. Hiermee steunden we tegelijkertijd weer een mooi goed doel: Mama Café Roosendaal.

Lees artikel

Wat is podcasting en hoe kun je het inzetten voor je bedrijf?

Op 16 september 2019 liet Klemtoon Media Vrouwen In Business kennismaken met PR en podcasting. Wat is podcasting eigenlijk en hoe kun je het als ondernemer inzetten voor je bedrijf? In de grote zaal van Lodge Visdonk in Roosendaal hingen we aan hun lippen.

Lees artikel

Impressie wijnproeverij door Winebizz en Vrouwen In Business

Op 23 augustus 2019 organiseerde Winebizz speciaal voor Vrouwen In Business een gezellige wijnproeverij. Het was een zwoele zomerse avond en we hebben genoten van de heerlijkste wijnen en diverse tapashapjes. Bekijk de sfeerimpressie.

Lees artikel