You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Wat is podcasting en hoe kun je het inzetten voor je bedrijf?

16 September 2019

VIB maakte kennis met Klemtoon Media en podcasting

Podcasten, in Amerika niet meer weg te denken in het medialandschap en inmiddels ook in Nederland zeer populair. Podcasten is eigenlijk “radio on demand”. Waar je tegenwoordig helemaal zelf bepaalt wanneer je kijkt en waar je naar kijkt op YouTube of Netflix zo bepaal je met de podcast óók helemaal zelf waar je naar luistert en wanneer je dat doet. Op 16 september konden onze partners kennismaken of meer leren over podcasting. Kitty & Paul Joachems van Klemtoon Media gaven ons een kijkje in de wereld van podscasting. Natuurlijk sloten we de gezellige avond af met een borrel.

Een leerzame avond in een gezellige setting

Na een uitgebreide ronde 'groeten en ontmoeten' werd het snel rustig toen Paulien Boehlé, voorzitster van Vrouwen In Business, Klemtoon Media introduceerde. De ogen van vijfentwintig verwachtingvolle dames waren gericht op het scherm en natuurlijk op media- en podcastingexperts Kitty en Paul Joachems. In de grote zaal van Lodge Visdonk, aan de rand van Roosendaal, stak Kitty van wal. Ze vertelde over online en offline zichtbaarheid en welke rol 'free publicity' hierin heeft. Paul legde vervolgens de brug naar podcasting en samen vertelden zij het verhaal achter Klemtoon Media, waarom podcasting hun passie is, hoe ondernemers het in kunnen zetten en waarom dat een goed idee is!

Over Klemtoon Media, PR en podcasting

“Over podcasts valt nog veel te leren. Voor makers én voor luisteraars. Want hoe doe je dat nou, zo’n podcast maken? Hoe bied je jouw podcast aan aan het publiek en hoe zorg je er voor dat jouw podcast gevonden wordt? En als je wilt gaan luisteren, waar vind je dan een interessante podcast en hoe kun je dan luisteren op het moment dat het jou uitkomt?”

Paul en Kitty Joachems ontmoetten elkaar in 1991 bij “de radio” en maken sinds die tijd wekelijks informatieve radioprogramma’s. In 2014 richtten ze hun eigen PR-bureau op. Een paar jaar later startten ze hun eigen podcast.  
 
“Podcasten is voor ons een manier om ons netwerk uit te breiden, dichter bij onze doelgroep te komen, kennis te delen en onze eigen kennis te verrijken. Door PR op een slimme manier in te zetten vergroten we ons bereik en ons klantenbestand”.  
 

Waarom is podcasten zo interessant voor ondernemers?

De kracht van podcast wordt nog steeds onderschat. Met een podcast bouw je een vertrouwensband op met je doelgroep en verstevig je deze. Door te podcasten breng je je boodschap helder en transparant over op een authentieke en integere manier. Die luisteraar sluit zich af van de wereld om naar jou te luisteren. Door podcast in te zetten bereik je jouw publiek direct, zonder tussenkomst van anderen die invloed hebben op jouw verhaal.

“Een podcast is puur, intiem. Stel je voor: jouw boodschap op de hoofdtelefoon/oortjes van jouw luisteraar”.

 

Was je er niet bij?

Jammer dat je er niet bij kon zijn! Had je echt graag meer willen weten over podcasting? Neem gerust even contact op met Klemtoon Media. Het is hun missie om jou vertrouwd te maken met podcasting en dat doen ze op verschillende manieren. Paul en Kitty helpen je op weg door jou te trainen, te coachen en wegwijs te maken in het podcastlandschap. Je kunt hen ook inschakelen als je (een deel van) het podcastproces door professionals wil laten uitvoeren. 

 

Heb je vragen of wil jij als partner van VIB ook eens een evenement organiseren of een presentatie of workshop geven? Laat het ons weten en mail naar info@vrouweninbusiness.nl

 

TEKST DOOR:

Kitty Joachems | KLEMTOON MEDIA    &   Lorenza Verbaten | CONTEXXT


 
 
 
 


Ander nieuws

Sfeerimpressie Netwerkdiner Restaurant Oost

Het was een leuke en gezellige avond. Ondanks de beperkingen waren we in samenwerking met Restaurant Oost in staat een mooie avond te organiseren.

Lees artikel

Corona-update van Paulien Boehlé - voorzitter van VIB

“Het nieuwe normaal, zelf moet ik daar nog best aan wennen. Het voelt niet echt meer nieuw en zeker niet normaal. Het is alweer weken geleden dat we in ‘intelligente lockdown’ gingen. Houden jullie het nog vol? Zijn jullie nog gezond?

Lees artikel

Een hart onder de riem van Vrouwen in Business

“Het coronavirus heeft een bijzondere impact op de wereld, op Nederland en ook op ons. De door de overheid getroffen maatregelen hebben een aanzienlijke invloed op ons sociale en economische leven.”

Lees artikel

Nieuwjaarsontbijt Vrouwen in Business, GDO, Open Coffee

Op vrijdag 10 januari kwamen vier netwerkclubs weer samen voor een heerlijk nieuwjaarsontbijt. Hiermee steunden we tegelijkertijd weer een mooi goed doel: Mama Café Roosendaal.

Lees artikel

Impressie wijnproeverij door Winebizz en Vrouwen In Business

Op 23 augustus 2019 organiseerde Winebizz speciaal voor Vrouwen In Business een gezellige wijnproeverij. Het was een zwoele zomerse avond en we hebben genoten van de heerlijkste wijnen en diverse tapashapjes. Bekijk de sfeerimpressie.

Lees artikel

Jaarverslag VIB 2018-2019

Het derde jaarverslag (2018-2019) van Vrouwen In Business is opgesteld en gepubliceerd.

Ben je hierin geinteresseerd? Vraag hem op door een mail te sturen naar info@vrouweninbusiness.nl of door het contactformulier in te vullen.

Lees artikel